Torben Frigaard Ramussen

Investor

Investeringer i nationale og internationale virksomheder

Forretningsmand & Investor

Forretningsmand og investor – det er de to ord Torben oftest bliver kædet sammen med – og det er med god grund. Han har blandt andet været med til at skabe stor succes hos firmaer som E-conomic, Esoft, Retail Internet, og har også været med til at sælge robotsuccesen Mobile Industrial Robots (MIR) for 1,7 milliarder kroner.

Det er rigtigt at størstedelen af Torbens track record indeholder virksomheder som bevæger sig indenfor det teknologiske felt som blandt andet banebrydende teknologi, regnskabsprogrammer og robotter. “Mit primære fokus er B2B it-software og onlinedrevne forretningsmodeller. Det er det, jeg selv har siddet i som direktør, så jeg har prøvet en masse ting. Jeg vil gerne være en aktiv investor, der bidrager med min erfaring” siger han om sin investeringstilgang.

Men teknologi er ikke Torbens eneste interesse. For Torben er det vigtigt at bidrage til udvikling og vækst i den by han bor i – Odense. Derfor har han investeret i en god håndfuld byggerier rundt omkring i byen som er med til at kendetegne og skabe Odense.

Grøn Energi

I 2020 lavede han sin debutinvestering i grøn energi. Planen er lagt lokalt men tænkt globalt, da Frigaard sammen med andre lokale investorer har lagt en millioninvestering i det lokale firma Emazys, der skal bruge viden og ny kapital til at realisere en global ekspansionsplan. “Vi har investeret i firmaet, fordi vi kan se, at de har et stort globalt potentiale i et område, som vækster med op til 20 procent om året, hvilket er meget unikt”.

5 skarpe til Torben Frigaard

Læs interviewet med Torben, hvor han blandt andet bliver spurgt ind til hvordan det var at træde ind i E-conomic 14 dage før finanskrisen, hvordan han udnytter sine digitale og forretningsmæssige kompetencer, hvor langt han går med startups, og om han har en særlig tanke om at give tilbage til Fyn. Læs hele interviewet her.